A propos

Je ketel vervangen in een handomdraai

Populair maar vaak te oud

In België verwarmen meer dan 2.000.000 gezinnen hun woning met een cv-ketel. Ondanks de opkomst van nieuwe technologieën zoals warmtepompen blijft de mazout- of gasketel enorm populair.

Dat is niet te verwonderen want de hedendaagse condensatieketels zijn echte pareltjes van spitstechnologie. De condensatietechniek houdt in dat de warmte die in de rookgassen aanwezig is wordt gerecupereerd – bij klassieke ketels verdwijnen die gassen gewoon via de schoorsteen. Bovendien worden de ketels alsmaar compacter waardoor de ouderwetse vloermodellen vervangen kunnen worden door plaatsbesparende wandmodellen.

Maar met een gemiddelde leeftijd van bijna 20 jaar zijn Belgische ketels véél te oud. Deze oude modellen zijn door hun hoog verbruik niet alleen slecht voor uw portemonnee, ze zijn ook grote CO2 en NOx uitspuwende milieuvervuilers en leveren veel minder verwarmingscomfort dan de nieuwe condensatieketels.

Jaren ervaring 

Luminus doet meer dan alleen gas en elektriciteit leveren. Sinds 2014 onderhouden en vervangen we ook cv-ketels. Dat doen we via onze dochterondernemingen en een zevental zorgvuldig geselecteerde partners. Zo kunt u altijd rekenen op een installateur in uw nabijheid die kan buigen op een jarenlange ervaring. En deze technische vakkennis combineren we met de gekende Luminus service: een 24/7 noodcentrale, een makkelijke facturatie en een handige website. Ontdek wat onze klanten hier zelf van zeggen.

 

Uw ketel vervangen in een handomdraai

Via deze website kunt u snel een goed idee krijgen van hoeveel een nieuwe condensatieketel u zou kosten. Als het gaat over een gewone vervanging van een bestaande ketel kan alles gewoon online gebeuren: van een eerste snelle berekening over een bindende offerte tot het afsluiten van de aankoop. Alles gaat vlot en snel als het moet.  Bovendien garanderen we dat we uw huidige ketel op één dag vervangen. 

Berekening in minder dan 5 minuten

Berekening
in minder dan
5 minuten

Krijg meteeneen prijsindicatieop maat

Krijg meteen
een prijsindicatie
op maat

Nieuwe ketel geinstalleerd op 1 dag

Nieuwe ketel
geinstalleerd
op 1 dag